Premii SIMFEST 2019

  1. Juriul acordă o menţiune pentru film studențesc producției Totul despre Florin Dobre, mai puțin câteva lucruri. Autor: Valentin Anghel, producător UNATC. Autorul a reușit să surprindă cu acuratețe transformarea sufletească a designerului Florin Dobre, de la lumea exterioară, strălucitoare în care trăiește, la trăirea interoară profundă, fără a-și părăsi profesia.
  2. Juriul acordă o menţiune filmului turistic Orașul născut din Dunăre, autor Ion Diaconescu, producător Low Salt SRL – D.  Filmul reușește, într-o formă condensată să prezinte principalele atracții turistice din Giurgiu astfel încât unii membri ai juriului doresc, în viitor, să verifice la fața locului invitația.
  3. Tot o mențiune acordă juriul producției Torna, Torna, Fratre! – spot de promovare realizat de Liviu Moldovan, pentru TVR. Chiar dacă juriul nu a văzut filmul, provovarea este atât de convingătoare încât juriul a căutat pe Youtube producția promovată.
  4. Premiul pentru videoclip se acordă spotului cu titlul Aurel Chirtoacă, la Cinema. Autorul este Sergiu Ciorescu, din Republica Moldova. Pe lângă muzică, pentru câteva minute, publicul are posibilitatea să urmărească o frumoasă poveste de dragoste.
  5. Premiul pentru montaj se acordă filmului Jurnalul familiei E-scu. Autor, Șerban Georgescu, producător Kolectiv Film. Filmul a fost impresionant prin munca editorului, de a selecta și a ordona după o idee, o mare varietate de imagini de arhivă, combinate cu imagini filmate special pentru această producție.
  6. Premiul special pentru acțiuni umanitare a fost acordat filmului Gift of Sight – Daruri pentru a vedea. Autor, Sebastian Andrei, producător LiberoProduction SDN BHD Kuala Lumpur, Malaezia. Sebastian Andrei ne prezintă o idee simplă, care a schimbat în bine viețile a sute de persoane care nu au bani să cumpere o pereche de ochelari. Acești ochelari sunt colectați de la persoane care nu mai au nevoie de ei și sunt distribuiți apoi în localități sărace din Birmania.
  7. Premiul pentru eseu se acordă producţiei Povestea lui Crispin, autor Liviu Moldovan. Aceeași producție a primit diploma de excelență pentru originalitate, din partea UZPR, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Juriul a fost impresionat de dorința de supravietuire a unui tânăr bolnav de cancer, care pleacă din țară pentru a-și căuta tratamentul. Reușește să se vindece și hotărăște să-și spună singur povestea, pentru a-i încuraja și pe alții aflați în sitații limită.
  8. Juriul acordă o mențiune echipei formate din Mihaela Onea, reporter și Ionel Poor, operator, de la TL Plus Maramureș.  Acestă echipă a prezentat un pachet de știri bine realizat, divers și argumentat.
  1. Premiul pentru cea mai bună știre se acordă televiziunii Open TV, pentru știrea dedicată calvarului șoferilor din Giurgiu, care își avariază mașinile pe un drum național nereparat de ani de zile. Reporterul subliniază cu curaj faptul că deși un membru al guvernului circulă frecvent spre casă pe acest drum, drumul rămâne un distrugător de mașini.
  2. Premiul pentru reportaj, categoria producători mici, se acordă producției Mitingul lui Liviu. Autor: Alex Maranda, producător Facebook Ads SRL. Reportajul narează cronologic pregătirea, desfășurarea și finalul mitingului organizat de un partid politic.
  3. Premiul pentru reportaj, categoria producători mari, se acordă producției Și eu – 15 minute de solidaritate de români. Autoarea, Marga Andreescu, de la TVR Iași, prezintă inițiativa unui om de afaceri, Ștefan Mandachi, de a construi simbolic 1 metru de autostradă.
  4. Premiul pentru film documentar, categoria producători mici, Black and White.
  5. Mențiune pentru documentar, producători mari, Orfelinatul groazei de la Cighid, producție Kanal D.
  6. . Premiul pentru film documentar, categoria producători mari: Sfinții de la Castel. Autor: Maria Florea, TVR Iași.
  7. Premiul pentru producții dedicate centenarului: 1918 – Momentul Românilor, de Dan Curean, TVR Cluj.
  8. Premiul pentru producții de ficțiuneeste acordat producției Pup-o, mă!Autor, Camelia Popa regizor.
  9. Premiul pentru jurnalism european, acordat de Asociația Ziariștilor Independenți AZIR, secția românească a Asociației Europene a Jurnaliștilor este acordat producției Tatăl meu, Imre, autor: Andreea Știriliuc, TVR Iași.
  10. Premiul special al juriuluise acordă producțiie Apusul Apusenilor, de Codruța Angelescu TVR1, cu o mențiune specială pentru imagine.
  11. Marele premiu SIMFEST se acordă producției Între lumi, autor Maria Cinar Jiga, TVR Cluj.